A társasház biztosítás és a saját lakásbiztosítás fontossága

A társasház biztosítás és a saját lakásbiztosítás fontossága

A társasházak esetében sokan úgy gondolják, hogy elegendő a közös társasház biztosítás, ami az épület egészét védi. Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez a típusú biztosítás nem minden esetben nyújt teljes körű védelmet a lakásunkra és a benne lévő értékekre nézve. Éppen ezért érdemes saját lakásbiztosítást is kötni, hogy teljes biztonságban érezhessük magunkat otthonunkban.

A társasház biztosítás korlátai

A társasház biztosítás általában az épület közös részeire, a szerkezetre, és azokra a károkra terjed ki, amelyeket a közös területeken okoznak. Például, ha egy vihar miatt megrongálódik a tető, vagy egy vízvezeték szakadás okoz áradást a lépcsőházban, a társasház biztosítása fedezni fogja a helyreállítási költségeket. Azonban a saját lakásunkban bekövetkező károkra, például egy elárasztott fürdőszoba vagy egy betörés során eltulajdonított értékek esetén, a társasház biztosítása már nem nyújt fedezetet.

Miért érdemes saját lakásbiztosítást kötni?

A saját lakásbiztosítás azért fontos, mert kiegészíti a társasház biztosítás által nyújtott védelmet és általában személyre szabottabb fedezetet biztosít. Ezzel a biztosítással a saját lakásunkban bekövetkező károkra is fedezetet kapunk, legyen szó akár egy tűzesetről, betörésről, vagy akár egy természeti katasztrófáról.

  1. Személyre szabott védelem: A saját lakásbiztosítás lehetővé teszi, hogy a saját igényeinknek és értékeinknek megfelelő fedezetet válasszunk. Így az egyedi kockázatokat és veszélyeket is figyelembe vehetjük a biztosítási szerződés megkötésekor.
  2. A lakásban lévő értékek védelme: A saját lakásbiztosítás fedezetet nyújt a lakásban lévő értéktárgyakra is, például a bútorokra, műszaki cikkekre és személyes tárgyakra.
  3. Kényelem és nyugalom: A saját lakásbiztosítás kötése mellett döntve biztosak lehetünk abban, hogy bármilyen váratlan helyzetben is van hova fordulnunk segítségért, és nem kell aggódnunk a helyreállítási költségek miatt.

Összefoglaló

A társasház biztosítás és a saját lakásbiztosítás együttes kötése tehát azt eredményezi, hogy teljes körű védelmet élvezhetünk otthonunkban. Fontos, hogy tájékozódjunk a társasház biztosításának részleteiről, és ennek fényében döntsünk a saját lakásbiztosítás megkötése mellett. Így nyugodtan élhetünk, tudván, hogy minden eshetőségre felkészültünk.