A társasház biztosítása mellett miért fontos a saját lakásbiztosítás?

A társasház biztosítás és a saját lakásbiztosítás együtt garantálja a teljes védelmet az otthonunkban. A társasház biztosítása az épületet és a közös területeket védi, míg a saját lakásbiztosítás az egyéni értékeinket és a lakás állagát óvja. Ezért fontos mindkettőt megkötni, hogy teljes körű védelemben legyen részünk.

A társasház biztosítás hatóköre

A társasház biztosítás főként az épületre és a közös helyiségekre terjed ki. Például, ha egy csőtörés miatt a falak beázása következik be, a társasház biztosítása téríti a károkat. Azonban a saját bútorainkra és egyéb értékeinkre nem terjed ki a védelem, ezért érdemes egyéni lakásbiztosítást kötni.

A saját lakásbiztosítás szerepe

A saját lakásbiztosítás az egyéni értékeinket védheti, tehát például a csőtörés miatt tönkrement bútorokra is nyújt fedezetet. Emellett a közös tárolókban elhelyezett értékeinket is biztosítani tudjuk ezzel, hiszen a társasház biztosítása erre általában nem terjed ki.

A saját lakásbiztosítás előnyei a társasház biztosításához képest

A saját lakásbiztosítás személyre szabottabb védelmet nyújt, és gyakran kedvezőbb feltételekkel kaphatunk kártérítést, mintha a társasház biztosítását vennénk igénybe. Emellett az egyéni biztosítás lehetővé teszi, hogy a saját igényeinknek megfelelő fedezetet válasszunk.

Példák a saját lakásbiztosítás fontosságára

  1. Ha egy lakásban tűz üt ki, a társasház biztosítása fedezni fogja az épületben keletkezett károkat, de a lakásban lévő értékek pótlására már saját lakásbiztosításra van szükségünk.
  2. Amennyiben a lakásban betörés történik, a társasház biztosítása nem téríti meg az ellopott vagy megrongálódott értékeket. Ebben az esetben is a saját lakásbiztosítás nyújthat segítséget.

Összefoglalva: a teljes védelem érdekében kössünk saját lakásbiztosítást a társasház biztosítása mellé

A társasház biztosítása csak az épületre és a közös területekre terjed ki, az egyéni értékek védelméhez pedig saját lakásbiztosításra van szükség. A saját lakásbiztosítás lehetővé teszi, hogy személyre szabott védelmet biztosítsunk otthonunknak és értékeinknek. Ne feledjük, hogy csak a társasház biztosítása és a saját lakásbiztosítás együttes megléte garantálja a teljes védelmet otthonunkban.