A társasház biztosítás szerződés felmondásának időzítése

A társasház biztosítás egy olyan szerződés, amely a társasházat és annak lakóit védi különböző károk, mint például tűz, víz, vihar és más veszélyek esetén. Ez a szerződés egy időre szól, és bizonyos időpontokban lehetőség van annak felmondására. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, mikor lehet a társasház biztosítás szerződést felmondani, és mire kell figyelni ezzel kapcsolatban.

A szerződés felmondásának határideje

A társasház biztosítás szerződését általában évente megújítják, amikor elérkezik az ún. évforduló napja. Ha úgy döntesz, hogy fel szeretnéd mondani a szerződést, akkor ezt az évforduló nap előtt legalább 30 nappal meg kell tenned. A felmondást írásban, személyesen vagy faxon kell eljuttatni a biztosítóhoz.

Az új biztosítás megkötése

Ha felmondtad a régi társasház biztosítás szerződést, akkor az új szerződést legkorábban az évforduló előtt 60 nappal lehet megkötni halasztott hatályba lépési dátummal. Ez azt jelenti, hogy az új biztosítás csak az évforduló napjától lesz érvényes.

Példa a felmondásra és az új szerződés megkötésére

Tegyük fel, hogy a társasház biztosítás szerződésed évforduló napja július 1. Ha fel szeretnéd mondani a szerződést, akkor ezt legkésőbb június 1-ig meg kell tenned. Ha új biztosítást szeretnél kötni, akkor ezt legkorábban május 2-től teheted meg halasztott hatályba lépési dátummal, és az új szerződés július 1-től lép érvénybe.

Az ügyintézés megkönnyítése

Ha szeretnéd, hogy valaki segítsen neked a társasház biztosítás szerződés felmondásában és új szerződés megkötésében, akkor érdemes egy biztosítási tanácsadót felkérni erre a feladatra. Ők átveszik tőled az adminisztrációs terheket, és segítenek megtalálni a legjobb megoldást a társasház számára.

Összefoglalás

A társasház biztosítás szerződés felmondásának időzítése fontos, hogy ne legyen űr a régi és az új szerződés között. A felmondást az évforduló nap előtt legalább 30 nappal kell elvégezni, míg az új szerződést legkorábban az évforduló előtt 60 nappal lehet megkötni halasztott hatályba lépési dátummal. Ha segítségre van szükséged ebben a folyamatban, akkor egy biztosítási tanácsadó segíthet neked.